Tineke Rouw

Tineke haar solocarrière begon ruim 35 jaar geleden. Na eerst in aanraking te zijn gekomen met het Gronings lied en later de buikdans. Een zee aan ervaring en tal van buikdanscursussen in binnen- en buitenland hebben haar tot iets unieks gemaakt. Een dansende troubadour geflankeerd door haar sensuele (buik)dansteam Vasara. Een mix van weemoed en passie. Twee uit de hand gelopen hobby’s, waarmee Tineke intussen op veel plekken in Nederland een graag geziene gast is geworden.

In 2003 kwam haar eerste CD “Op weg noar die” met folkachtige Groninger liedjes. Een verzameling van nummers die zij al jaren speelde en eigen geschreven repertoire. Haar bekendste nummer is: “Daans om de navel” een mix van oriëntaalse klanken en Groningse tekst. Hier is een clip van verschenen.

Verder zijn er  3 singles gepresenteerd. Haar laatste CD heet "Winterblues", daarop is een diversiteit aan muzikanten te horen is.

 

 

Discografie:

  • 2003      CD "Op weg noar die"
  • 2006      Single "Daans om de navvel"
  • 2007      Single "Ritme van mien haart"
  • 2010      Single "Doe en ik"
  • 2011      CD "Winterblues"

 

Buikdans jubileumvoorstellingen op DVD:

  • 2008      Buikdansshow 20 jaar
  • 2013      Buikdansshow "Fata Morgana", 25 jaar in Oosterpoort